top of page
Gecertificeerd Organisch Katoen met een gecertificeerde print. Alleen bij Superette.
Superette is Dealer van                        Het meest duurzame textiellabel wereldwijd.

STANLEY/STELLA Collection 2019

Stanley/Stella is niet alleen GOTS gecertificeerd maar ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation. We leveren de volledige collectie en hebben veel verstand van de verschillende stofsoorten en modellen en kunnen hierin goed advies geven. 

GOTS-gecertificeerd drukwerk, hoe werkt dat?

Een biologisch katoenen t-shirt kun je -als deze uiteindelijk af is- niet onderscheiden van een  t-shirt van conventioneel katoen. Daarom is het van belang dat het productieproces gecontroleerd wordt.

De Global Organic Textile Standard, te herkennen aan het groene logo hierboven afgebeeld, werkt als een ketting die niet onderbroken mag worden;

De katoenboer is GOTS gecertificeerd, de ververij is GOTS gecertificeerd, het naaiatelier is GOTS gecertificeerd, enzovoorts. Zodra de ketting onderbroken wordt, vervalt het keurmerk direct en kan het niet meer hersteld worden. Zo ook als het artikel gedrukt wordt door een zeefdrukkerij die niet gecertificeerd is, omdat er dan inkten en ingrediënten worden gebruikt die niet toegestaan zijn op biologische textiel. Daarmee wordt een prachtig en verantwoord product bij de allerlaatste handeling dus mooi mee verpest.

Onafhankelijke bedrijven, zoals de Control Union in ons geval, controleren alle aangesloten bedrijven of er volgens deze strengen eisen wordt gewerkt. Daarnaast wordt de administratie scherp gecontroleerd - hoeveel biologisch katoen wordt er ingekocht en hoeveel wordt er verkocht. Dit maakt het GOTS keurmerk erg sterk en internationaal het hoogst aangeschreven keurmerk voor biologisch katoen.

Superette is als enige textieldrukkerij in Nederland gecertificeerd met een keurmerk voor het drukken van biologisch katoen, waardoor deze na het bedrukken nog steeds gecertificeerd blijft. Daarnaast geeft het een prachtig resultaat met een zeer hoge wasechtheid. Geen glimmende plak rubberige inkt, maar een mooie matte inkt met zachte grip welke net zo lang meegaat als het kledingstuk zelf.

Superette is ontzettend trots om haar klanten GOTS-gecertificeerd drukwerk te kunnen aanbieden! Voor meer informatie over dit keurmerk, zie www.global-standard.org

bottom of page